Acte necesare schimbare permis auto expirat. Ghid detaliat pas cu pas

Au trecut 10 ani de cand am luat permisul auto si prin urmare am fost nevoit sa il schimb. Avand in vedere experienta pe care am avut-o, m-am gandit sa va explic pas cu pas, ce aveti de facut si ce acte sunt necesare pentru a schimba permisul auto expirat.

Acte necesare schimbare permis auto expirat

Acte necesare schimbare permis auto expirat

1. FISA MEDICALA IN ORIGINAL (nu mai este nevoie si de copie)

Trebuie sa obtineti o fisa medicala eliberata de o unitate sanitara autorizata care sa ateste ca sunteti apt din punct de vedere medical sa conduceti autovehicule din categoria pentru care solicitati sa vi se elibereze permisul de conducere.

Lista unitatilor medicale autorizate pentru eliberarea fisei medicale pentru permisul auto din Bucuresti, o gasiti pe site-ul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti

Eu am facut vizita medicala la Policlinica Rahova. Timpul pentru obtinerea fisei medicale a fost de aproximativ o ora si m-a costat 150 de Lei.

In general, unitatile sanitare autorizate va pot elibera fisa medicala pentru obtinerea permisului auto fara sa mai vizitati medicul de familie, insa va recomand sa dati un telefon inainte ca sa nu aveti surprize.

 

2. ACTUL DE IDENTITATE IN ORIGINAL + COPIE XEROX

Pentru eliberarea permisului auto aveti nevoie de cartea de indentitate in original si de o copie xerox.

 

3. CHITANTA CARE FACE DOVADA PLATII TAXEI PENTRU ELIBERAREA PERMISULUI AUTO

Taxa pentru eliberarea permisului de conducere este de 68 de Lei si se poate face:
– direct la ghiseul din cadru DRPCIV Pipera, varianta pe care nu o recomand deoarece coada care se formeaza aici este destul de mare;
– prin transfer bancar (vezi mai multe detalii aici)
– numerar la casieriile Trezoreriei
– sau prin mandat postal de la orice orice sucursala a Postei Romane. Aceasta varianta cred ca este si cea mai simpla deoarece trebuie doar sa completati mandatul (in fiecare posta aveti un model cu toate datele pe care trebuie sa le completati) platiti la ghiseu si pastrati dovada platii.

4. PERMISUL DE CONDUCERE IN ORIGINAL (acesta ramane la ei)

Permisul expirat sau in curs de expirare trebuie predat in original la ghiseu.

 

5. DEPUNEREA ACTELOR

Pentru depunerea actelor (fisa medicala, cartea de identitate in original si copie, dovada platii taxei pentru permis si permisul expirat in original), mergeți la sediul DRPCIV din Șoseaua Pipera nr. 49 la ghiseele de la etajul 1.
Cererea de emitere a noului permis, cat si poza sunt realizate la ghiseu impreuna cu functionarul.

Dupa depunerea actelor, noul permis va fi gata in aceeasi zi, in aproximativ 2 ore daca va incadrati in programul de lucru. De regula, functionarul de la ghiseu va anunta in cat timp este gata permisul Dvs.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.