Cum aflu adresa IP interna si externa

Adresa IP (IP Address – Internet Protocol Address) este un numar unic utilizat de catre fiecare calculator sau echipament ce tine de tehnologia informatiei cum ar fi: calculatoare desktop, laptop-uri, netbook-uri, imprimante, routere, modemuri etc. Adresele IP permit acestor echipamente sa se identifice si sa comunice intre ele intr-o retea de calculatoare. Adresele IP sunt alocate calculatoarelor de catre un furnizor de servicii Internet ISP (Internet Service Provider) si sunt un sir de numere de forma exp.: 192.168.0.1

Adresa IP poate fi interna (locala) sau externa. Adresa interna este adresa IP care este atribuita calculatorului intr-o retea locala. Adresa externa este adresa IP atribuita de furnizorul de servicii Internet ISP, adresa cu care ne identificat in reteaua www. Utilizatorul unei retele locale poate avea adresa IP externa identica sau diferita.

Cum aflu adresa IP externa?
Pe internet sunt foarte multe site-uri care iti pot furniza aceste informatii doar la o simpla accesare. Unul dintre aceste site-uri este www.ip-adress.com. Doar la simpla accesare, acest site iti furnizeaza IP-ul, locatia IP-ului si furnizorul de servicii Internet ISP.

Cum aflu adresa IP interna (locala)?
Pentru a afla adresa IP interna (locala) trebuie sa urmati pasii de mai jos:

Start>All Programs>Accessories>Command Prompt (pe scurt cmd)
cmd

Odata deschis cmd-ul introducem comanda ipconfig si apasam Enter
Setul de numere din dreptul campului “IP Address” reprezinta IP-ul calculatorului.

Daca vrei sa afli informatii mai detaliate, atunci comanda de care ai nevoie este ipconfig /all. In felul acesta, vor fi afisate de asemenea MAC-ul (adresa fizica – “Psysical Address”), serverele de DNS folosite de calculatorul tau, serverul DHCP si alte informatii interesante.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.