Cum opresc actualizarile automate din Google Play

Actualizarile automate din Google Play pot genera un trafic de date extrem de mare. Cel mai grav este atunci cand aceste actualizari se fac atunci cand nu sunteti in aria de acoperire a unei retele de internet wireless. In functie de numarul de aplicatii pe care le aveti instalate in telefon, acest trafic de date generat de actualizarile automate, poate sa va lase intr-un timp foarte scurt fara date mobile disponibile.

Desi actualizarile aplicatiilor din Google Play sunt absolut necesare pentru a imbunatatii performatele acestora pe telefon sau pe tableta, motivele pentru care ar trebui sa dezactivam (oprim) actualizarile automate pot fi mai multe:

Consumul traficului de date mobile prea mare.
Cei mai multi dintre noi avem abonamente sau cartele cu extraoptiuni cu un trafic limitat de date mobile pe care nu suntem dispusi sa il consumam doar cu actualizarile automate ale aplicatiilor din Google Play.

Ocuparea memorie interne (a spatiului de stocare din telefon sau tableta)
Update-urile (actualizarile) aplicatiilor vor ocupa spatiu suplimentar pe memoria de stocare a telefonului sau a tabletei. Un spatiu de stocare insuficient va slabi performatele dispozitivului.

Consum neprevazut al bateriei dispozitivului
Un cosum neprevazut al bateriei ne poate pune in dificultate atunci cand avem nevoie neaparat de telefon dar nu avem posibilitatea sa il conectam la o priza. Actualizarile aplicatiilor pot duce la o scurgere rapida a bateriei.

Daca vreti sa evitati aceste neplaceri puteti dezactiva (opri) actualizarile automate din Google Play urmand pasii de mai jos:

Cum dezactivez (opresc) actualizarile automate din Google Play?

1. Deschideti aplicatia Google Play si selectati butonul “Meniu” (din partea stanga sus)
2. Intrati in “Setari” si apoi accesati “Actualizeaza automat aplicatiile”

Dezactivare actualizari Google Play

Aici avem mai multe posibilitati. Putem selecta:
1. “Nu actualizati automat aplicatiile”
2. “Actualizeaza automat aplicatiile mereu. Se pot aplica taxe pentru date”
3. “Actualizeaza automat aplicatiile numai prin Wi-Fi”

Pentru a dezactiva (a opri) actualizarile automate ale aplicatiilor din Google Play selectati prima optiune, “Nu actualizati automat aplicatiile”

Totusi, pentru nu a ramane in urma cu actualizarile aplicatiilor lasati optiunea Notificari activa.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.