Cum reduc consumul traficului de date pe mobil

Daca folosesti internetul pe telefon si ai un pachet cu internet mobil cu putini mega sau intotdeauna esti pe punctul de a depasi limita de trafic de date disponibila lunar, poti urma sfaturile de mai jos care te vor ajuta sa reduci consumul de internet aproape la jumatate.

1. Opreste actualizarile automate din Google Play

Actualizarile automate din Google Play pot genera un consum de date destul de mare daca nu te afli in aria de acoperire a unei retele de internet WiFi.
Din fericire, putem opri aceste actualizari automate foarte usor:

Porniti Google Play, intrati in Setari si apoi accesati Actualizeaza automat aplicatiile 
– de aici putem selecta ca aplicatiile sa nu se actualizeze automat sau putem sa alegem sa se actualizeze doar prin retele de internet WiFi.

2. Scade consumul traficului de date cu Chrome

Daca nu ai deja instalat Chrome ca navigator in telefonul tau smartphone, ar fi bine sa o faci . Chrome dispune de o optiune care reduce traficul de date incarcat de aplicatie. Cand aceasta optiune este activata, Chrome va utiliza serverele Google pentru a comprima paginile pe care le accesezi si abia apoi le va incarca pe telefonul tau dar cu un volum de date mai mic decat cel initial.

Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi navigatorul Chrome, sa intri in Setari, si sa activezi optiunea “Economizor de date” (sau Data Saver).
Economizor de date Chrome

3. Inlocuieste aplicatia obisnuita pentru Facebook cu Facebook LITE

Facebook LiteEste foarte clar pentru toti ca Facebook este printre cele mai folosite aplicatii de utilizatorii de smartphone-uri. Facebook nu este doar un mare consumator de date, de asemenea este un mare consumator si de resurse.

Pentru a reduce consumul traficului de internet si a resurselor putem inlocui aplicatia obisnuita de Facebook care solicita foarte mult traficul de internet, cu alte aplicatii alternative pe care le gasim gratuit in Magazin Play. Eu va recomand Facebook LITE.


4. Restrictionati traficul de internet (date) din fundal (din background)

Chiar si atunci cand nu folositi smartphone-ul, foarte multe aplicatii ruleaza si isi fac actualizari in fundal (in background) consumand internet, uneori in mod inutil. In acest caz rezolvarea este destul de simpla:

Pentru a opri transferul de date din fundal pe Android trebuie sa intrati in:Setari(Setting), apoi pe Rata de utilizare a datelor(Data usage) apoi pe Restrictionare date de fundal(Restrict background data)

Rata de utilizare a datelor

Daca vrei sa restrictionezi traficul de date doar pentru anumite aplicatii, apasa pe iconita aplicatiei respective si selecteaza Restrictionati datele de fundal

Pentru iPhone si iPad intrati in: 

Setari – General – Background App Refresh

Restrictionati datele de fundal in iPhone

 

5. Pune niste muzica pe telefon

Serviciile de streaming, cum ar fi Youtube, sunt mari consumatoare de internet. Asa ca, in loc sa faci streaming, descarca de acasa muzica si videoclipurile preferate, sau chiar hartile de pe Google Maps.

Acestea sunt doar cateva sugestii pentru a reduce consumul traficului de date. Voi cum gestionati utilizarea de date mobile?

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.