Cum sa faci economie cu folia de aluminiu

Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa faci economie folosind folia de aluminiu:

1. Folia de aluminiu te scapa de curatatul aragazului
Pune folie de aluminiu pe suprafata de gatit a aragazului si astfel il protejezi de murdarie, pete de ulei, arsuri greu de curatat… s.a.m.d. Astfel faci economie la detergent si lavete.

2. Vara, folia de aluminiu te scapa de caldura insuportabila din camera
Vara, cand soarele este foarte puternic, putem sa aplicam folie de aluminiu pe geamuri pentru a reflecta caldura, astfel putem scade temperatura din camera cu cateva grade C. Aparatul de aer conditionat va sta mai putin pornit si veti economisi la factura de curent.

3. Iarna, cu ajutorul foliei de aluminiu, putem sa facem economii
Iarna, daca pui folia de aluminiu pe peretele din dreptul caloriferului (in spatele caloriferului), poti creste temperatura din camera cu cateva grade C, deoarece caldura nu se mai risipeste in perele rece ci este redirectionata catre interiorul camerei. Aceasta metoda ne poate scuti de ceva cheltuieli cu caldura pe timpul iernii.

4. Cu folia de aluminiu calci mai eficient si mai usor
Folia de aluminiu te mai poate ajuta la calcarea rufelor. Daca puneti folia de aluminiu sub fata de masa pe care calcati, proprietatea foliei de aluminiu de a conduce caldura te va ajuta sa calci rufele pe ambele parti dintr-o data.

5. Ascute foarfecele cu ajutorul foliei de alumiu
Daca vrei sa ascuti foarfecele din casa, impatureste o folia de aluminiu in mai multe straturi si fa niste taieturi (pur si simplu tai folia de aluminiu impaturita).

6 . Folia de aluminiu poti sa o folosesti ca inlocuitor al buretelui de sarma
Daca obisnuiesti sa speli vasele cu ajutorul buretilor de sarma, trebui sa fii pregatit si pentru ziua in care nu o sa gasesti prin casa un astfel de burete si, pentru a-ti continua munca, poti sa mototolesti o folie de aluminiu ceva mai mare si sa o folosesti ca burete de sarma.

Cu toate aceste avantaje ale foliei de aluminiu, ea nu este recomandata pentru impachetarea alimentelor sau pentru gatit, asa cum majoritatea o folosesc, ea fiind neurotoxica (zic specialistii… care specialisti? .. nu stiu).

Astept cu interes parerile voastre despre aceste metode de a face economie cu ajutorul “SUPER” foliei de aluminiu.

PS. Mai stiti si alte metode?

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.