Cum se schimba sticla la un geam termopan

Daca doriti sa schimbati sticla unui geam termopan deoarece aceasta s-a spart, s-a fisurat, sau pentru ca va doriti o calitate mai buna sau din orice alte motive, se procedeaza astfel:

Cum se masoara corect sticla unui geam termopan?

 1. Masurati dimensiunea geamului (sticlei) termopan

Cu o ruleta masurati latimea si inaltimea geamului din fanta de imbinare unde se cupleaza bagheta care tine geamul pana in cealalta fanta a baghetei opuse (exact ca in imaginea de mai jos).
Din rezultatul masuratorii se scad 10 mm din dimensiunea inaltimii si 10 mm din dimensiunea latimii, astfel obtineti dimensiunea perfecta a sticlei geamului termopan.
De exemplu, daca avem dimensiunea latimii de la A la B de 545 mm si dimensiunea inaltimii de la C la D de 1055 mm, dimensiunea corecta a sticlei geamului termopan este de 535 x 1045 mm.
Acesta toleranta de 10 mm va permite sa centrati corect geamul termopan (sticla) in rama de PVC cu ajutorul unor pene de plastic.
masurarea geamului termopan

2. Comandati geamul (sticla) dorit la dimensiunile calculate

Exista mai multe specificatii pentru geamuri (sticla) (low-e, 4s – 4 anotimpuri, grosimea geamurilor, geam dublu, geam triplu).

Cand ridicati geamul (sticla) de la vanzator, notati-va partea care se monteaza in exterior si/sau in interior (este foarte important acest aspect)

Inlocuire sticla geam termopan

3. Cum se demonteaza un geam termopan pentru inlocuirea sticlei

Pentru a da jos sticla geamului termopan trebuie sa dati jos  baghetele de prindere. Baghetele sunt montate in mod normal in interior (asta daca termopanele nu au fost montate gresit).

Acestea se desfac cu ajutorul unui spaclu sau o unealta similara care sa va permita sa desprindeti baghetele .Dupa ce se desprind putin acestea se trag foarte usor.

In prima faza desprinderea se face destul de greu, trebuie sa aveti grija sa nu plezneasca sau sa le zgariati

4. Montarea noului geam (sticlei)

Se pune noul geam (sticla) in rama tinandu-se cont care este partea exterioara si cea interioara, dupa care acesta se centreaza cu ajutorul unor pene, de obicei se folosesc pene de plastic.

Dupa ce geamul (sticla) a fost centrat, se cupleaza baghetele care tin geamul (sticla). Baghetele dupa ce au fost puse pe pozitie mai trebuie batute cu ajutorul unui ciocanel de plastic pentru o fixare perfecta

Nu e greu, cu putina ambitie, indemanare si rabdare sigur veti reusi. Spor

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.