Cum dezactivez, blochez touchpad-ul unui laptop doar atunci cand tastez

Touchpad-ul laptop-ului poate fi dezactivat in mai multe moduri. De exemplu puteti sa dezactivati touchpad-ul prin apasarea combinatiei de taste FN + una din tastele F (F1, F2, F3, … pe care apare simbolul unui mouse) sau puteti intra in Contol Panel > Mouse > Device Settings de unde alegi Disable Touchpad.

Cum dezactivez / blochez touchpad-ul unui laptop doar atunci cand scriu?

Desi avem posibilitatea sa dezactivam touchpad-ul asa cum am amintit mai sus, eu prefer sa folosesc Touchpad Blocker.

Touchpad Blocker este o aplicatie foarte simpla, care dezactiveaza touchpad-ul laptop-ului doar atunci cand tastezi pentru a preveni atingerile accidentale.

Majoritatea click-urilor accidentale pe touchpad apar atunci cand avem de editat documente. Acest program blocheaza touchpad-ul atunci cand tastam si reactiveaza touchpad-ul imediat ce ati terminat de scris. Touchpad Blocker ne permite sa stabilim si un interval de timp in care sa de deblocheze touchpad-ul dupa ultima atingere a unei taste. Default este 1/2 sec., insa este de preferat sa va puneti valori de timp mai mari.

Dupa instalare programul va rula in background si il veti gasi in System Tray/Notification Area. In plus, va porni singur o data cu calculatorul.

Pentru a descarca gratuit Touchpad Blocker, folositi link-ul de mai jos:

Descarca Gratuit Touchpad Blocker sau viziteaza site-ul oficial

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.