Diferenta dintre Parfum, Apa de parfum, Apa de colonie si Apa de toaleta

Se spune ca “parfumul potrivit trezeste toate simturile”, insa uneori alegerea acestuia se dovedeste a fi foarte dificila. Inainte de a alege parfumul care ni se potriveste, este foarte important sa cunoastem si sa intelegem diferenta dintre parfum si apa de toaleta, apa de toaleta sau apa de parfum s.a.m.d. … si modul in care interactioneaza cu pielea noastra.

Care este diferenta dintre Parfum, Apa de parfum, Apa de Colonie sau Apa de Toaleta?

Nu trebuie sa ne lasam pacaliti de ambalaj sau de pret, insa pentru a alege exact ceea ce ni se potriveste, e timpul sa aflam mai multe despre diferentele dintre aceste produse.

 

1. Parfum –  sau extractul de parfum.Diferenta dintre parfum si apa de toaleta

Este versiunea cea mai scumpa a oricarui parfum, esenta cea mai pura care, derivata, produce toate celelalte tipuri aromate.

Contine intre 15 – 40% uleiuri esentiale aromate, diluate intr-un alcool special. Notele de baza, cu aroma persistenta in timp, sunt aproximativ 50 % din acest amestec.

Parfumul contine uleiurile volatile extrase din floarea sau planta din care acesta se prepara si are un miros mai accentuat si o durata mai mare pe corp sau pe imbracamintea pe care o pulverizam. Aplicand cateva picaturi de parfum, va puteti bucura de aroma sa pe tot parcursul zilei.

 

2. Apa de parfum

Este mai putin intensa decat parfumul, iar esentele pe care le are in compozitie reprezinta intre 10 si 15% din volumul parfumului.

Aroma ramane pe piele, dar nu la fel de puternic ca parfumul, ci in proportie de 30%. Este o descoperire relativ noua in lumea parfumurilor si o puteti gasi in majoritatea colectiilor de parfumuri si asigura o aplicare durabila si pregateste pielea pentru parfum, care este mai concentrat.

Este mai ieftin ca parfumul, insa mai scump ca Apa de toaleta.

 

3. Apa de toaleta

Este mai putin intensa si puternica decat apa de parfum, iar esentele pe care le are in compozitie reprezinta pana la 10% uleiuri esentiale.

Rezultatul acestei compozitii este ca nu isi va mentine mirosul 6 ore ca parfumul ci intre 2 si 4 ore. Iar continutul de alcool il face sa se evaporeze mai repede.

Apa de toaleta de obicei este mai mult fresh decat puternica, cu arome delicate, perfecte pentru zi. Este cel mai accesibil avand in vedere utilizarea zilnica precum si pretul mediu spre mare, in functie de ingrediente.

 

4. Apa de colonie

Este mai putin concentrata, fata de apa de toaleta sau de parfum, intrucat contine circa 7% esenta dizolvata in alcool la 60° sau 70°. Are un miros fresh si fructat datorita diferitelor uleiurilor esentiale folosite.

Cea mai usoara forma de parfum, este perfecta pentru a o pulveriza pe tot corpul si este recomfortanta, dar nu este foarte durabila.

Este clar ca in materie de pret, parfumul este cel mai scump, datorita concentratiei mari de uleiuri esentiale, urmat de apa de parfum, de apa de toaleta iar pe ultimul loc, de apa de colonie.

Tu ce preferi? Asteptam parerile tale si nu uita sa dai LIKE & SHARE 🙂

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.