TOP 3 flori de apartament

O pata de culoare este oricand binevenita in casa fiecaruia, iar florile sunt piesa de decor care se potrivesc in orice anotimp. Daca esti in pana de inspiratie, mai jos iti prezentam un top 3 cu florile care nu trebuie sa lipseasca din niciun apartament.

1. Daca delicatetea si varietatea de culori lipsesc din casa ta, begonia este raspunsul:
Begonia, floare de apartament
Este un gen de plante perene, erbacee cu tulpina scurta sau fara; frunzele mari (20-30 cm lungime), cordiforme, asimetrice la baza, palmate, petioli cu peri perpendiculari, limbul cu o zona argintie circulara, situata intre margine si centru; florile mici, palid-roz, dispuse cate 4-5 in dichazii; fructul – capsula triaripata, cu una dintre aripi mai dezvoltata.
Ingrijire : pentru o begonie cat mai sanatoasa si infloritoare este foarte important respectarea temperaturilor si umiditatii. Begoniile trebuie expuse in locurile luminoase, insa nu in razele puternice ale soarelui. Acestea vor fi udate regulat si vor permite pamantului sa se usuce pana la urmatorul procedeu. Vara insa apa se va pulberiza pe frunzele begoniei.

2. Ai nevoie de un ton de energie, parfum ambiental si multa culoare. Petunia este alegerea ideala :Petunia, flori de apartament
Petunia (familia Solanaceae) este una dintre cele mai importante flori anuale. Este o planta de grădina, dar poate fi crescuta si in jardiniera pe balcon. S-au creat numeroase soiuri ce difera dupa inaltime, forma si culoarea florilor. Ele se impart: inalte, mijlocii, pitice si au intre 80 si 20 cm.
Petuniile, inalte si pitice pot avea cu tulpini erecte sau pendule, cu flori in forma de palnie in variate culori(unicolore sau pestrite), involte si simple, cu inflorire bogata si persistenta.
Ingrijire: petunia prefera spatiile deschise, de aceea trebuiesc tinute in bataia razelor de soare. Iubeste udarea din abundenta, mai ales in timpul perioadei calde de vara. Este necesara o cantitate suficienta de lichid, altfel frunzele risca sa se usuce iar florile sa-si piarda din intensitatea coloritului. Pentru a-si mentine prospetimea, seara petuniile pot fi stropite pe frunze si flori.

3. Visezi la o floare de o frumusete rara, unica prin eleganta, cu un farmec misterios? Atunci e clar! Orhideea, floarea rafinata care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa.

Orhidee, flori de apartament
Orhideele sunt plante epifite, care traiesc la umbra; unele sunt litofite. In habitatul natural se gasesc de obicei sub frunzarisul padurilor umede, la adapost de lumina directa a soarelui, dar si in medii mai uscate sau reci. Speciile de Phalaenopsis s-au adaptat individual la aceste conditii. Aceasta prezinta o dezvoltare monopodiala, adica are o tulpina principala bine dezvoltata, care creste continuu prin mugurele sau terminal.
Ingrijire : Orhideele nu au nevoie de conditii speciale, insa acestea prefera lumina medie ca intensitate, dar pot creste si in lumina slaba sau intensa, atata vreme cat sunt ferite de soare direct in orele fierbinti ale zilei. Referitor la temperatura, trebuie mentinuta constant si se recomanda 6-18 grade Celsius noaptea si intre 21-29 grade Celsius pe timpul zilei.
Apa este un factor critic, intrucat orhideea, nu are organe specializate pentru a retine lichidele, planta nu trebuie sa se usuce niciodata.
Cand este foarte cald iar gradul de umiditate este scazut, pamantul se poate usca de pe o zi pe alta intr-un climat rece, acest lucru se poate intampla o data la 10 zile. Orhideea se uda numai dimineata, pentru ca frunzele sa apuce sa se usuce pana la caderea noptii, pentru a preveni putrezirea.

Ofera-i balconului tau, o avalansa de culoare, astfel incat sa iasa in evidenta printr-o frumoasa stratificare vizuala, care sa imbie la relaxare profunda.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.