Foloseste hartile offline din Google Maps

Fie ca vreau sa vad care este cel mai rapid traseu pentru a ajunge undeva sau doar vreau sa imi dau seama unde sunt atunci cand vizitez o zona noua, folosesc navigatorul GPS Harti – Google Maps, aproape zilnic. Insa, de multe ori am fost in situatia in care sa nu am conexiune la internet sau nu eram in aria de acoperire si navigatorul GPS Harti – Google Maps era imposibil de utilizat.

Pentru a evita acest neajuns, Google a dezvoltat o optiune mult asteptata de cei care dispun de un volum de trafic de date limitat sau se afla des in locatii fara acoperire, prin care se pot folosi hartile din Google Maps fara conexiune la internet, offline.

Cum puteti utiliza hartile offline din Google Maps?

Pentru a putea folosi hartile Google Maps offline, fara conexiune la internet trebuie sa descarcam hartile (zonele de pe harta) care ne intereseaza.

1. Pentru inceput trebuie sa deschideti aplicati  Harti – Google Maps
2. Dupa ce ati gasit zona (harta) care va intereseaza, puteti salva harta in mai multe moduri:
3.1. Scrie in bara de cautare “ok maps” si apoi dati cautare
3.2. Dati click pe pictograma cu microfonul si rostiti “ok maps”
3.3. Dati click pe bara de cautare, derulati pana jos la “Salvati o noua harta offline”
4. Apoi veti fi intampinat de mesajul “Salvati aceasta harta?“. Aici puteti sa mai ajustati harta dupa care sa o salvati si sa o denumiti (Denumiti harta offline).

Pentru a folosi harta offline pe care ati salvat-o, intrati in meniul din aplicatia Harti – Google Maps (pentru a intra in meniu dati click pe pictograma din partea stanga sus pe bara de cautare). Accesati sectiune “Locatiile dvs.“, derulati in jos pana ajungeti la harta offline pe care ati salvat-o si dati click pe ea. Hartile offline pot fi folosite doar pentru orientare, ci nu pentru o navigare GPS fara internet.

Daca aveti nevoie de un GPS offline, care sa functioneze fara o conexiune permanenta la internet va recomand aplicatia de navigare GPS HERE Maps.

Din pacate Google Maps inca nu ofera posibilitatea navigarii GPS in modul offline (fara o conexiune permanenta la internet), dar acest lucru ar putea sa se intample destul de curand daca tinem cont de promisiunile trasmise in cadrul conferintei Google I/O desfasurata cu ceva timp in urma in SUA.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.