Urmareste online toate canalele TV Romanesti pe PC cu Sopcast

Vrei sa urmaresti canalele  TV romanesti online pe PC dar fara sutele de reclame de pe site-urile de tv online? Pentru o experienta mult mai simplificata foloseste un singur program de streaming TV online, si anume Sopcast.

Sopcast este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia putem urmari toate posturile TV Romanesti online. Tot ce avem de facut este sa instalam acest program pe PC si apoi sa cream o lista de canale TV Favorite pentru a putea accesa toate posturile TV romanesti din acelasi loc.

Desi nu are o interfata prea atractiva, Sopcast este cea mai populara aplicatie de streaming TV online.

TV online pe PC gratuit cu SopCast

1. Instalare SopCast

Descarcati si instalati Sopcast ca orice alt program (link-ul il gasiti la sfarsitul articolului).

Dupa instalare, putem sa ne autenificam in SopCast ca anonim sau putem sa ne creem un cont de utilizator. Nu este nicio problema daca utilizati SopCast ca anonim (fara cont de utilizator), optiunile de care dispuneti raman aceleasi ca si in cazul autentificarii cu un cont de utilizator.

Autentificare Sopcast

Desi interfata nu este foarte intuitiva la prima vedere, aplicatia este structurata in doar cinci taburi: “Home”; “Live Canale”; “Rec. Channels”; MyServer” si “FAQ”. Cel mai important tab si probabil singurul pe care o sa il folosim este, “Live Canale”.

Canale TV

In acest tab o sa avem o lista cu canale tv disponibile, cele mai multe dintre ele sau chiar toate nu ne vor interesa dar trebuie neaparat sa bagam un canal la favorite, oricare.. apoi acest canal o sa il stergem daca nu vrem sa se mai regaseasca in lista noastra de canale romanesti. Acest canal pe care il bagam la Favorite va crea un fisier in folder-ul de instalare (favorites) pe care noi il vom modifica pentru a ne crea lista noastra de canale tv.

Lista canale romanesti

2. Cum cream lista de canale TV romanesti in Sopcast

Acum trebuie sa modificam fisierul cu canale TV favorite despre care vorbeam mai devreme. Acest fisier il gasiti in My Computer > partitia C: (unde este instalat Windows-ul) > Program Files > Sopcast> favorites.

Click drepata pe “favorites” si dati click pe Open with si alegeti Wordpad.

Mai jos aveti secventa pe care o veti vedea si voi dupa ce deschideti fisierul “favorites”

canale tv favorite

 

Tot ce avem de facut este sa copiem codul selectat de fiecare data cand vrem sa adaugam un  nou canal TV si sa modificam adresa (adresa de streaming a canalului), numele canalului si id-ul.

De exemplu, pentru PRO TV avem adresa de streaming: sop://broker.sopcast.com:3912/149252
Mai jos aveti imaginea cu intregistraea postului:

adauga canal tv in sopcast

Dupa cum vedeti acelasi cod l-am copiat mai jos intre <favorite> si </favorite>, am modificat adresa de streaming, am adaugat un nume postului (orice nume vreti voi) si la ID am copiat numarul de la sfarsitul adresei de streaming.

La fel faceti pentru fiecare canal TV.

Dupa ce ati facut modificarea, salvati fisierul si deschideti Sopcast. Postul sau posturile adaugate le veti gasi in tabul Live Chanal in My Favorites (click pe steluta galbena).

canale TV romanesti Sopcast

Nu mai ramane decat sa dati dublu click pe postul pe care doriti sa il vedeti si se va deschide in player. Bineinteles, trebuie sa asteptati cateva secunde sa se stabileasca conexiunea.

TV Online pe PC

Acestia sunt pasii pentru a ne crea propria lista de canale TV Romanesti pe care sa le urmarim online pe PC cu SopCast. Tot ce mai avem nevoie este o lista cu adresele de streaming ale tuturor posturilor romanesti. Aceasta lista o gasiti aici.

Descarca gratuit aplicatia de streaming TV online – SopCast

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.